• Imprimeix

El Parlament Europeu votarà un nou paquet de mesures per frenar l'ús d'antibiòtics en les granges

Contribuirà a la lluita contra la resistència antimicrobiana

23/10/2018 09:10

El ple del Parlament Europeu votarà, el proper dijous 25 d’octubre, una nova normativa per limitar l'ús d'antibiòtics en animals i frenar la resistència humana a aquests. Aquestes mesures busquen assegurar que els consumidors no estan exposats a antimicrobians en productes alimentaris. La ponent d'aquesta resolució és l'eurodiputada francesa del Partit Popular Europeu, Françoise Grossetête.

La proposta busca limitar l'ús d'antibiòtics com a mesura preventiva. La seva utilització serà permesa quan sigui justificada per un veterinari i hi hagi un alt risc d'infecció.

Es permetran els tractaments col·lectius, que consisteixen en tractar a un grup d'animals quan es detecta que només un està malalt, quan no hi hagi més alternatives adequades i un veterinari ho recomani.

Certs antimicrobians es reservaran per al tractament dels humans.

D'acord a les noves regles, els medicaments veterinaris mai s'han de fer servir per compensar les males condicions de la ramaderia o per fer que els animals creixin més ràpid.

Aquesta nova regulació sobre medicaments veterinaris està estretament vinculada a un altre reglament per prohibir l'ús preventiu i en massa d'antibiòtics en pinsos medicamentosos. Entre altres mesures, els veterinaris sempre han d'emetre les receptes d'aquests pinsos després d'un examen previ adequat.

A més de pel Parlament, les noves normes han de ser aprovades pel Consell abans que puguin entrar en vigor.

 

Més informació: Medicamentos veterinarios: un paso más en la lucha contra la resistencia a los antibióticos. Parlament Europeu. 22 d’octubre de 2018