• Imprimeix

Els estats membres recolzen la proposta de la Comissió de reduir la presència d'àcids grassos trans

10/12/2018 15:12

El 7 de desembre de 2018, en el context del Comitè Permanent, els estats membres han recolzat la proposta de la Comissió per establir un límit màxim per a l'ús de greixos trans de producció industrial en els aliments a la UE. 

La mesura té per objecte protegir la salut dels consumidors i promoure opcions alimentàries més saludables per als europeus. Al llarg dels anys, diversos estudis científics, incloent un recent de l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària , han subratllat que la ingesta dietètica dels àcids grassos trans hauria de ser el més baix possible per evitar riscos per a la salut.

El vot favorable d'avui és un pas endavant, ja que conduirà a accions concretes per eliminar els greixos trans produïts industrialment, en benefici dels ciutadans de la UE. S’espera  una aprovació definitiva del Reglament per a la primavera de 2019. El límit màxim fixat avui correspon a 2 grams de greixos trans per cada 100 grams de greix en els aliments destinats al consumidor final.

El Parlament Europeu té ara dos mesos per examinar el projecte de Reglament.