• Imprimeix

Guarda els aliments a la nevera

Les elevades temperatures i el temps transcorregut entre que es prepara el menjar i es consumeix poden afavorir el creixement microbià i causar una toxiinfecció alimentària

27/08/2018 09:08
Nevera

Estem a l’estiu, la temperatura ambient és molt elevada i per això hem d’extremar les precaucions a l’hora d’emmagatzemar i manipular els aliments. En aquesta època és quan es donen m´és intoxicacions alimentàries ja que les elevades temperatures i el temps transcorregut entre que es prepara el menjar i es consumeix poden afavorir el creixement microbià i causar una toxiinfecció alimentària.

 Recorda:

  • La nevera ha d’estar entre 0 i 5ºC. El congelador a -18ºc, o menys. 

Per què? Per assegurar que els aliments que guardem a dins de la nevera i/o congelador es mantenen en bones condicions fins a la data de consum.

  • Mantenir els aliments que necessiten fred a la nevera i/o congelador i treure’ls només en el moment de consumir-los o just al moment de manipular-los. Manipulem els aliments el més ràpid possible per evitar que estiguin a temperatura ambient i un cop els hem preparat, ja sigui amb cocció o sense, o els consumim o els deixem un altre cop a la nevera. 

Per què? Perquè la temperatura exterior és molt elevada i els aliments arriben molt aviat a temperatures que poden ser ideals pel creixement de microorganismes.

  • Protegeix els aliments crus i els preparats amb embolcalls o dins de recipients per evitar la contaminació encreuada. 

Per què? Els aliments crus poden contenir microorganismes susceptibles de contaminar els aliments cuinats o els que es consumeixen crus que ja estiguin nets.

  • Els aliments congelats no els descongelem MAI a temperatura ambient.

Per què? Perquè si descongelem a fora de la nevera primer es descongela la part més externa de l’aliment i de seguida està exposades a temperatures ideals pel creixement de microorganismes.