• Imprimeix

Guia de pràctiques correctes d’higiene per a la restauració mòbil

Guia reconeguda oficialment per l'Agència de Salut Pública de Catalunya

26/11/2018 12:11
food truck

Aquesta guia fa referència als vehicles utilitzats per a la preparació i venda d'aliments en el mateix vehicle (per exemple, hamburgueses, frankfurt, pinxos..), la preparació de cafè i sucs, xurros, patates fregides i la venda de qualsevol tipus de menjar, incloent aliments pre-envasats.

Quan realitzem la manipulació i venda d’aliments en un espai de dimensions reduïdes, on conviuen estretament la preparació, l’emmagatzematge de les matèries primeres o la mateixa venda d’aliments, la bona praxis esdevé essencial. En aquest document s’indiquen un seguit de pautes que es generen a partir d’una acurada avaluació del risc de l’activitat, que cal tenir en compte per preparar i vendre aliments segurs.

Les Guies de Pràctiques correctes d’higiene són una eina que ens ha d'ajudar a aplicar els autocontrols en l’empresa alimentària amb la finalitat de garantir la qualitat i la seguretat alimentària de l’aliment que produïm. Ajuden a controlar els perills i a demostrar el compliment de les normes.

En ser aquesta una guia de pràctiques correctes reconeguda de manera oficial per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, esdevé un document de referència pel que fa als requisits que ha de complir qui està al capdavant d’un vehicle de restauració mòbil, i alhora per qui ha de fer el control.

Tot el relacionat amb l’alimentació influeix sobre la salut de les persones. I si el que fem és preparar aliments i vendre’ls, la responsabilitat que assumim és transcendent, doncs obligatòriament hem de garantir la salubritat d’allò que manipulem o venem. La seguretat alimentària és un requisit ineludible, i alhora, fer-la evident és un atribut de qualitat.

Paral·lelament, qui prepari i vengui menjar de manera ambulant en vehicles o remolcs, ha de posar-se en contacte amb l’ajuntament del municipi on vulguin realitzar aquesta activitat, amb la finalitat de conèixer quins permisos precisa, si s'ha de completar una inspecció, quin espai pot ocupar en la via pública o si hi ha qualsevol tarifa aplicable i / o altres restriccions que poden ser rellevants.