• Imprimeix

Guia per a la prevenció de la pèrdua i el malbaratament alimentari i la promoció d’una alimentació de qualitat

Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l'Alimentació (FAO)

09/11/2018 10:11

L’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l'Alimentació (FAO) ha publicat publica una guia per a  la prevenció de la pèrdua i el malbaratament alimentari i la promoció d’una alimentació de qualitat.

Amb aquest document la FAO demana als responsables de polítiques alimentàries que prioritzin la disminució del malbaratament alimentari com a una solució que serveixi per millorar l’accés de la població al menjar saludable i nutritiu.

L’estudi destaca que els aliments més peribles: fruita, verdura, carn i peix són objecte de la major proporció de pèrdues alhora que són els més nutritius.

Entre les propostes s’inclou l’elaboració de plans específics per part dels responsables de les polítiques alimentàries i la millora de les infraestructures per tal que els aliments puguin arribar a temps al consumidor.

Evitar les pèrdues i el malbaratment també suposa un estalvi econòmic important. La FAO estima que el cost anual dels aliments malbaratats suposa un bilió de dòlars.

Més informació: Reducir el desperdicio de alimentos como opción para mejorar las dietas. OMS, 7 de novembre de 2018