• Imprimeix

Guia sobre el control de patògens en formatges elaborats amb llet no tractada tèrmicament

17/12/2018 13:12

S'ha publicat una guia elaborada per a la Food Standards Scotland per la Dra Catherine Donnelly, experta en microbiologia lletera (12 de desembre de 2018). L’informe descriu l'evidència científica sobre els controls de seguretat alimentària que es poden utilitzar per reduir els riscos d'intoxicació alimentària de bacteris en la producció de formatges de llet crua. Els principals perills biològics que cal tenir en compte són Listeria monocytogenes, E. coli Shigatoxigènic (STEC), Salmonel·la i Staphylococcus aureus

L'informe subratlla que la seguretat alimentària és fonamental per sostenir el creixement dels fabricants de formatges artesanals escocesos i proporciona recomanacions per a les empreses alimentàries i per a les autoritats encarregades del control de les empreses, inclosa la formació per als fabricants per a la implementació d'anàlisis de perills i punts de control crític (HACCP).