• Imprimeix

Informe sobre els factors de risc de malalties transmeses pels aliments en els establiments de restauració a EEUU

17/12/2018 09:12

La Food and Drug Administration (FDA) ha publicat, aquest mes de novembre, un informe sobre els factors de risc de malalties transmeses per els aliments en els establiments de restauració als Estats Units. Es refereix a dades dels anys 2013 i 2014. S’estudia la praxis d’aquests establiments, les mesures de control i els factors de risc que s’hi generen.

Segons el Centres de Control i Prevenció de Malalties (ECDC, 2014), més de la meitat dels brots de malalties de transmissió alimentària que es produeixen cada any estan associats a l’àmbit de la restauració.

Les anàlisis de les dades van mostrar que cal millorar:

  • La relació de temps/ temperatura de cocció
  • La higiene del personal: rentar-se les mans de manera correcte i les vegades que sigui necessari.
  • El manteniment de la cadena del fred.

Els establiments que tenien ven desenvolupats sistemes de gestió de la seguretat alimentària demostraven una millor praxis en la seva activitat.