• Imprimeix

L'EFSA inicia la reavaluació del Bisfenol A (BFA)

05/09/2018 08:09

El Panell sobre Materials de contacte de l'alimentació, enzims i ajuts al processament (CEP) de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) reavaluarà els riscos potencials del Bisfenol A (BPA) en els aliments i revisarà el nivell de seguretat temporal establert en l'avaluació completa de riscs de l'EFSA del 2015. Aquesta nova avaluació hauria d'estar preparada per al 2020 .

L'EFSA ha avaluat el BPA com a substància utilitzada en materials de contacte amb els aliments diverses vegades. L'any 2015, els experts de l'EFSA es van comprometre a tornar a avaluar la toxicitat de la substància quan es disposava dels resultats d'estudis recentment realitzats per part del Consortium Linking Academic and Regulatory Insights on BPA Toxicity (CLARITY-BPA project) dels Estats Units.

Aquest grup revisarà les dades publicades des de desembre de 2012, el punt final de l'última avaluació de BPA de l'EFSA, seguint el protocol científic per a l'avaluació de riscos de BPA , finalitzat per l'EFSA i un grup d'experts internacionals el 2017 i després es debatrà durant un workshop públic.

El protocol és un pla detallat que defineix de manera transparent el marge d'aplicació, la metodologia i les necessitats d'informació abans d'iniciar una avaluació.