• Imprimeix

Nova eina per estimar l'exposició dietètica crònica als enzims alimentaris

Model d'ingesta d'enzims alimentaris (Food Enzyme Intake Model (FEIM)) de l’EFSA

09/07/2018 15:07

L'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) ha publicat el Model d'ingesta d'enzims alimentaris (Food Enzyme Intake Model (FEIM)), una eina per estimar l'exposició dietètica crònica als enzims alimentaris utilitzats en diferents processos alimentaris.

L’eina permet als sol·licitants, avaluadors de riscos i administradors de riscos estimar l'exposició dietètica als enzims alimentaris utilitzats en processos de fabricació d'aliments individuals, com ara la cocció o l'elaboració de la cervesa.

Es pot accedir a ella a través de la Unitat de Coneixement de l'EFSA ( EFSA Knowledge Junction)  i s'actualitzarà cada any a mesura que es generin més calculadores específiques de processos.

El FEIM segueix la metodologia recomanada el 2016 pel Panell de materials en contacte amb aliments, enzims, aromes i coadjuvants tecnològics (CEF) d’EFSA, i  s'ha desenvolupat sobre la base de les dades reals dels consums d'aliments recollides pels Estats membres i emmagatzemades a la base de dades de consum europeu d'aliments de la EFSA: Comprehensive European Food Consumption Database.