• Imprimeix

Resultats de l’informe d’identificació i classificació de riscos durant el sacrifici de les aus de corral

EFSA

26/11/2018 13:11

L’Autoritat Europea de Seguretat alimentària (EFSA) ha publicat, en data 23 de novembre de 2018, el rànquing de riscos resultant del darrer exercici d’identificació i classificació de riscos per a les aus de corral durant la matança, dut a terme, a l’octubre de 2018, per la Xarxa de Sanitat i Benestar Animal (AHAW).

La xarxa AHAW, inclou els representants de les organitzacions dels estats membres de l'UE que es designen com a Punts nacional de contacte (PNC) d’acord al Reglament (CE) 1099/2009 sobre la protecció dels animals en el moment del sacrifici,  i es reuneix una vegada a l'any per facilitar l'intercanvi d'informació i l'intercanvi de bones pràctiques entre els PNC.

El procés de la matança dels animals en l’escorxador es pot dividir en diverses fases com ara i) arribada, ii) descàrrega, iii) estabulació, iv) manipulació i moviment dels animals, v) retenció  vi) atordiment i vii ) sagnat. El rànquing de riscos resultant fa una indicació dels perills més freqüents als estats membres i els més urgents a tractar per salvaguardar el benestar dels animals durant el procés de sacrifici.