• Imprimeix

Retirada de formatge Reblochon fabricat a França

17/05/2018 09:05

A França s’han produït 7 casos d'intoxicació alimentària en nens per E. coli, presumptament associats al consum de formatge elaborat a partir de llet crua, fabricat a França, notificats a través del Sistema d'alerta ràpida per a aliments i pinsos (RASFF).

A data d'avui no hi ha constància de l'existència de casos associats al consum d'aquest producte a l’Estat Espanyol.

Les dades del producte objecte de retirada són els següents:

  • Producte: FORMATGE Reblochon 450 g
  • Fabricant: FROMAGERIES CHABERT MALLIERES. 710 RTE DU VAL DE FIER. Vallières 74150. FRANÇA.
  • Lot: Tots els que comencin per 8CR
  • Número d’autorització sanitària: FR 74096050 CE

Les autoritats sanitàries de França comuniquen que el producte ha estat distribuït a Canadà, Portugal, Alemanya, França, Espanya (Andalusia i Madrid), i Països Baixos amb posterior redistribució des d'aquest últim a República Txeca, Alemanya, Dinamarca, continuant amb les investigacions de traçabilitat del producte.

El fabricant francès va efectuar la recuperació de tota la producció de Reblochon 450 g., amb el número d’autorització FR74096050 CE, que concerneix a tots els lots que comencen per 8CR distribuïts des del 21.01.18 fins al 14.05.18.

D'altra banda, les autoritats sanitàries de la Comunitat de Madrid a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) amb data 14 de maig, han informat de la retirada precautòria efectuada pel Grup Carrefour de formatge Reblochon format 450 g. (Elaborat a partir de llet crua), marca: Reflets DE FRANCE, Codigo EAN: 3245390132918 i lots que comencin per 8CR per ser elaborats pel mateix fabricant francès.

El producte ha estat objecte de distribució a Espanya (en totes les comunitats autònomes i la Ciutat Autònoma de Ceuta) i Andorra.

L’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) ha informat d'aquests fets a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través SCIRI i s'està procedint a la retirada precautòria del producte a nivell nacional per part de Carrefour. Així mateix s'ha informat a les autoritats competents europees a través del RASFF.

Com a mesura de precaució, es recomana a aquells consumidors que poguessin tenir el producte anteriorment esmentat en les seves llars que s'abstinguin de consumir-lo.