• Imprimeix

Segona sessió sobre la seguretat alimentària en les donacions d’aliments, fem xarxa

07/06/2018 14:06
Fem xarxa 2

El passat 4 de juny va tenir lloc a Lleida una sessió sobre la Seguretat alimentària en les donacions i el reaprofitament alimentari adreçada a entitats socials i voluntaris que intervenen en la donació dels aliments.

La sessió es va  celebrar a la seu de la Subdirecció Regional  de Salut Pública a Lleida i Alt Pirineu i Aran i va comptar amb representants d’entitats socials tant de Lleida, com de l’Alt Pirineu- Aran (mitjançant videoconferència)  i amb representants de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).

Una de les estratègies de lluita contra el malbaratament alimentari és la donació d’aliments i aquesta donació s’ha de fer d’acord amb uns mínims requeriments per tal que arribi a les persones destinatàries amb totes les garanties sanitàries.

La  Subdirectora Regional de l’Agència de Salut Pública a Lleida i Alt Pirineu i Aran, la Sra Mercè Bieto,  va  donar la benvinguda i va presentar la sessió.

La senyora Raquel Arpa va explicar el paper de l’ASPCAT com a referent de la seguretat alimentària  en el reaprofitament alimentari, dins el marc de la lluita contra el malbaratament, el senyor Juan Marcos de Miquel va remarcar la necessitat de la formació del personal voluntari en la donació i la senyora M. Angeles Yagüe va presentar el treball Requisits de Seguretat Alimentària en la donació d’aliments.

En el debat posterior a les intervencions es va destacar la importància de compartir el coneixement sobre els riscos, les bones pràctiques i les experiències que es duen a terme al territori. També es va posar  de manifest la necessitat de disposar d’eines com la guia de recomanacions presentada i es va fer  èmfasi en la formació del personal voluntari per garantir una donació segura d’aliments i com a prescriptors de salut  cap als beneficiaris.