• Imprimeix

Taller d’Agents Antimalbaratament (AGAM) a Manlleu

21/11/2018 10:11

L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària ha coordinat a l’escola 4 vents  de Manlleu un taller d’Agents Antimalbaratament (AGAM).

Es tracta d’un taller teatralitzat sobre malbaratament alimentari a les escoles: Com arribar a ser AGent AntiMalbaratament alimentari (AGAM) amb els objectius:

  • Oferir eines que promoguin un consum responsable i que sensibilitzin sobre la reducció del malbaratament alimentari.
  • Promoure el diàleg i la reflexió sobre el malbaratament d’aliments.
  • Sensibilitzar a les famílies i a l’entorn més proper.

Els nens i nenes esdevenen autèntics AGENTS ANTIMALBARATAMENT.

Els nens i joves són uns agents de salut molt importants envers les famílies en particular i la societat en general. Són persones preocupades per l’ecologia, la contaminació, el consum i altres factors que afecten a la salut del planeta i que afectarà molt més si no es comença a lluitar contra els factors que alteren aquest planeta.

Han de conèixer el concepte de malbaratament alimentari i de reaprofitament segur dels aliments, altres conceptes relacionats com són: ajust de les racions dels àpats, caducitat, data de consum preferent, conservació, etiquetatge, i contaminació dels aliments, així com d’altres qüestions de seguretat alimentària.

Hi ha uns missatges que hem de transmetre i que considerem que NO podem deixar de dir:

  • Malbaratar aliments té efectes en les nostres vides i en el planeta.
  • Tots hem malbaratat en algun moment. Sabem identificar quan? què? quant? com?
  • Pensar abans d’actuar = reduir el malbaratament.
  • Acció i compromís: tots podem ser agents antimalbaratament.

Més informació: Manlleu treballa la reducció de deixalles i l’aprofitament segur dels aliments

Dossier educatiu per a professors i dinamitzadors