• Imprimeix

Vols fer una costellada o una barbacoa?

20/06/2018 13:06
Barbacoa

Les elevades temperatures de l’estiu afavoreixen el creixement microbià i poden causar una toxiinfecció alimentària. Respectar les normes d’higiene durant la preparació del menjar ajuda a evitar-ho.

  • Només es pot fer foc a àrees recreatives habilitades pels ajuntaments.
  • Sempre ens hem de rentar les mans abans de començar a manipular els aliments.
  • Preparem el foc i donem-li temps perquè es faci la brasa. El foc viu crema la superfície i deixa cru l’interior de la carn.
  • Vigilem que la carn està ben cuita i no deixa anar líquids sanguinolents; això ens garantirà que n’hem eliminat possibles gèrmens. Tampoc la socarrimem perquè afavorirem la formació d’hidrocarburs aromàtics policíclics (HAP), entre els quals hi ha els benzopirens.
  • Els HAP poden ser cancerígenes i es formen quan torrem els aliments a la flama. Per evitar-ho, deixem distància entre la brasa i l’aliment.
  • No barregem carn crua amb carn cuita; esperem-nos que tota estigui cuita per reomplir novament la graella amb carn crua. No col·loquem la carn cuita en les mateixes safates on hi havia la carn crua, ni tampoc utilitzem els mateixos estris per una i altra carn.