• Imprimeix

Tallers d’avaluació del risc organitzats per l’ACSA

Els objectius dels tallers d'avaluació del risc són proporcionar eines per a les persones que treballen en l'àmbit de la seguretat alimentària per a que participin, organitzin i desenvolupin tasques d'avaluació del risc aplicades a problemes concrets, i els ajudi en la tasca de comunicació i gestió del risc.

De l'avaluació a la gestió del risc
X Workshop d'avaluació del risc a la cadena alimentària.

El 5 de desembre de 2018 l’ACSA, en col·laboració amb l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (ACCA), va organitzar el X Workshop d’avaluació del risc a la cadena alimentària: De l'avaluació a la gestió del risc amb més de 180 assistents.

Programa (PDF)

Presentacions en format PDF: 

Riscos emergents en els productes del mar
IX Workshop d'avaluació del risc a la cadena alimentària.

El 5 de juliol de 2017 l’ACSA en col·laboració amb l'Acadèmia de Ciències de l'Alimentació de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), va organitzar el IX Workshop d’avaluació del risc a la cadena alimentària: Riscos emergents en els productes del mar amb més de 90 assistents.

En la trobada s’han tractat noves dades sobre perill ja coneguts, com els virus entèrics presents en alguns productes de la pesca o la ingesta dietètica de possibles contaminants pel consum de peix. També s'han avaluat els riscos emergents derivats de noves biotoxines marines en les nostres latituds marítimes, com el cas de la ciguatera.

Així mateix també s'han avaluat altres riscos derivats de la tecnologia, com la presència a l'ambient marítim de nanopartícules que es fan servir  en diferents productes de cosmètica i que poden contaminar la cadena tròfica, i els riscos de resistència a antibiòtics, derivats de la utilització inadequada d’antibiòtics en la producció piscícola.

Resistències microbianes, abordatge comú de la situació a CatalunyaVIII Workshop d’avaluació del risc a la cadena alimentària.

De l’avaluació a la comunicació
VII Workshop d'avaluació del risc a la cadena alimentaria.

Eines Per a l'avaluació i la gestió del risc
VI Workshop d'avaluació del risc a la cadena alimentaria.

Seguretat i sostenibilitat dels materials en contacte amb aliments
V Workshop d'avaluació del risc a la cadena alimentària.

L'avaluació científica de les declaracions saludables
IV Workshop d'avaluació del risc a la cadena alimentària.

Coordinació i cooperació científica
III Workshop d'avaluació del risc a la cadena alimentària.

Avaluació quantitativa vs. Qualitativa
II Workshop d'avaluació del risc a la cadena alimentària.