• Imprimeix

El rentat de mans

Quan manipulem aliments ens hem de rentar molt sovint les mans. El rentat de mans és un element clau de la seguretat alimentària.

Quan ens hem de rentar les mans?

Ens hem de rentar les mans abans de començar a preparar aliments, després de manipular aliments crus i cada cop que, durant la preparació dels menjars, manipulem escombraries, bolquers, diners, etc.

I també, ens hem de rentar les mans mans després d’anar al vàter, esternudar, tossir, mocar-vos, i després de tocar animals domèstics.

Perquè ens hem de rentar les mans?

Perquè a les persones poden haver-hi alguns microorganismes perillosos causants de malalties de transmissió alimentària i a través de les mans podem escampar aquests microorganismes i contaminar els aliments.

Com ens hem de rentar les mans?

  • Ens hem de mullar i ensabonar les mans.
  • Després ens les freguem 20 segons.
  • Posteriorment les esbandim amb aigua calenta.
  • I, per últim, les eixuguem amb una tovallola preferentment d’un sol ús.

 

Destaquem

El rentat de mans

Infografia

Data d'actualització:  02.07.2018