• Imprimeix

Bacteri casei

535 Consulta sobre el consum d'elements Casei 
De: Joan Preocupat [joanpreocupat@joanpreocupat.org]
Per a:
Agència Catalana de Seguretat Alimentària [acsa@gencat.cat]
 

Bona tarda,

He rebut aquest "document" adjunt sobre els possibles efectes  que pot tenir el consum continuat del producte "Actimel" i altres aliments que continguin elements 'Casei' sobre les persones.

Com consumidor d'aquest producte, voldria fer-los la consulta sobre la possible veracitat de les afirmacions que s'hi escriuen.

Agraït

Joan Preocupat

 

ACTIMEL: Para tener muy en cuenta.   
Algunas cosas interesantes sobre el ACTIMEL:

El ACTIMEL provee al organismo una bacteria llamada L.CASEI. Esta sustancia es generada  normalmente por el 98% de los organismos, pero cuando se le suministra externamente por un tiempo prolongado, el cuerpo deja de elaborarla y paulatinamente "olvida" que debe hacerlo y cómo hacerlo, sobre todo en personas menores a 14 años.

En realidad, surgió como un medicamento para esas pocas personas que no lo elaboraban, pero ese universo era tan pequeño que el medicamento resulto no rentable; para hacerlo rentable se vendió su patente a empresas alimenticias.

La Secretaria de Salud obligo a ACTIMEL (La Serenísima) a indicar en su publicidad que el producto no debe consumirse por un tiempo prolongado; y cumplieron, pero en una forma tan sutil que ningún consumidor lo percibe ( p.ej. "desafío actimel: consúmalo durante 14 días" o "haga de agosto su acti-mes").

Si una madre decide completar la dieta con ACTIMEL, no percibe ningún aviso sobre su inconveniencia y no ve que puede estar haciendo un daño importante al futuro de sus hijos o al suyo a causa de las manipulaciones publicitarias de la multinacional DANONE para incrementar  sus beneficios sin importarles la salud de los consumidores.

Por favor, pasadlo. 

RE: 535 Consulta sobre el consum d'elements Casei

De: Agència Catalana de Seguret Alimentària ACSA [acsa@gencat.cat]
Per a: Joan Preocupat [joanpreocupat@joanpreocupat.org]
 

Senyor,

En relació amb la vostra consulta sobre la informació anònima que circula a Internet sobre el producte làctic fermentat ACTIMEL, us comuniquem que aquesta nota no té cap base científica i que fa afirmacions que no responen a la realitat.

ACTIMEL, com la resta de productes lactis fermentats que hi ha al mercat, contenen bacteris que poden arribar a formar part de la flora intestinal. En qualsevol cas, cal remarcar que l’organisme humà no té capacitat per “elaborar” bacteris i, per tant, en cap cas pot “deixar d’elaborar-los”. En definitiva, el producte a què fa referència aquesta informació és similar a d’altres presents en el mercat i, com a aliment de consum ordinari, no s’han establert limitacions al consum.

 

Atentament,

Agència Catalana de Seguretat Alimentària
C/ Roc Boronat, 81-95 4t
08005 Barcelona
Tel. 935 513 900
Fax 935 517 503

RE: RE: 535 Consulta sobre el consum d'elements Casei

De: Joan Preocupat [joanpreocupat@joanpreocupat.org]
Per a:
Agència Catalana de Seguretat Alimentària [acsa@gencat.cat]
 

Moltíssimes gràcies per la seva resposta Els saluda atentament

Joan Preocupat