• Imprimeix

Dioxines en envasos de plàstic

Fwd: RV: RV: DIOXINA difundir y no hacerlo más !!!!!!!!!]-sol-26-5-13 

De: Joan Preocupat [joanpreocupat@joanpreocupat.org]
Per a:
Agència Catalana de Seguretat Alimentària [acsa@gencat.cat]
 

Bona tarda,

He rebut aquest correu electrònic sobre el risc d'utilitzar envasos de plàstic i les dioxines que deixen anar quan els congelem o els escalfem.

Què pensa l'autoritat alimentària sobre aquest tema

Agraït

Joan Preocupat

 


QUIEN AVISA

Por favor hazlo circular a todos los que conozcas, Actualización sobre el Cáncer de John Hopkins

No poner contenedores de plástico en el microondas

No congelar botellas de agua.

No envolturas de plástico en el microondas...

Una dioxina química causa cáncer, especialmente cáncer de mama.

Las dioxinas son altamente venenosas para todas las células de nuestros cuerpos. No congele sus botellas de plástico con agua en ellas ya que esto libera dioxinas del plástico.

Recientemente, Edward Fujimoto, Gerente del Programa de Bienestar en el Hospital Castle , apareció en un programa de TV para explicar este peligro para la salud. El habló acerca de las dioxinas y que tan dañinas son para nosotros.

Dijo que no deberíamos calentar nuestros alimentos en el microondas usando recipientes de plástico.

 

Esto se aplica especialmente a alimentos que contienen grasa.

Dijo que la combinación de grasa, altas temperaturas y los plásticos, sueltan dioxinas en los alimentos y finalmente en las células del cuerpo.

En su lugar, él recomienda usar vidrio, tales como Utensilios Corning, Pyrex, o recipientes de cerámica para calentar alimentos…. Usted obtiene los mismos resultados sin la dioxina. Así que cosas instantáneas como sopas, etc. deberán removerse de su recipiente y calentarse en algo más seguro

El papel no es malo pero usted no sabe que hay en el papel. Es solo más seguro usar vidrio templado, de cualquier marca , del tipo Pirex, etc..

El nos recordó que hace tiempo que algunos restaurantes de comida rápida cambiaron de recipientes de espuma plástica a papel. El problema de las dioxinas es una de las razones.

También señaló que las envolturas de plástico, tales como Saran, son tan peligrosas cuando se colocan sobre los alimentos para cocinarlo en el microondas.. A medida que el alimento es bombardeado, las altas temperaturas ocasionan que toxinas venenosas realmente se fundan de la envoltura de plástico y goteen en el alimento. . Mejor cubra los alimentos con toallas de papel.

Este es un artículo que debería ser enviado a cualquier persona importante en tu vida!

RV: RV: DIOXINA difundir y no hacerlo más !!!!!!!!!]-sol-26-5-13

De: Agència Catalana de Seguret Alimentària ACSA [acsa@gencat.cat]
Per a: Joan Preocupat [joanpreocupat@joanpreocupat.org]
 

Senyor,

Les dioxines constitueixen un conjunt de contaminants orgànics ambientals amb una estructura i toxicitat similars, format per més de dos-cents compostos que es poden agrupar en dibenzodioxines policlorades (PCDD) i dibenzofurans policlorats (PCDF). Són molt lipòfils i persistents en el medi ambient, cosa que en facilita l’acumulació en el teixit adipós d’humans i animals i fa que arribin fàcilment a la cadena alimentària per bioacumulació i biomagnificació.

Es generen de forma no intencionada en els processos de combustió o incineració en presència de clor i en processos de combustió incompleta de matèria orgànica; per exemple, quan es crema un bosc.

Per mitjà de les emissions atmosfèriques, la deposició en sòls, plantes i per mitjà de l’aigua arriben a l’entorn i entren en la cadena alimentària. La principal via d’exposició de les persones a les dioxines és a través de la dieta (> 95%).

El PET o de les ampolles d’aigua i els plàstics en general no conté dioxines. No formen part d’aquest material ni com a ingredient ni com a additiu. La congelació no és un procés que generi dioxines.

Aquest és una nova versió d’una cadena similar que es va començar a difondre l’any 2001. La versió de l’any 2004 va atribuir aquestes afirmacions a la Universitat John Hopkins de Baltimor (EUA) i han estat desmentides per la mateixa Universitat.

En general, cal seguir les recomanacions dels elaboradors quan utilitzem envasos i materials plàstics. Quan utilitzem materials o envasos plàstics per cuinar al forn i al microones, cal utilitzar els que estan indicats per a aquests usos.

Barcelona 20 d’agost de 2013

 Atentament,

Agència Catalana de Seguretat Alimentària
C/ Roc Boronat, 81-95 4t
08005 Barcelona
Tel. 935 513 900
Fax 935 517 503
http://www.gencat.cat/salut/acsa

RE:Fwd: RV: RV: DIOXINA difundir y no hacerlo más !!!!!!!!!]-sol-26-5-13

De: Joan Preocupat [joanpreocupat@joanpreocupat.org]
Per a:
Agència Catalana de Seguretat Alimentària [acsa@gencat.cat]
 

Moltíssimes gràcies per la seva resposta Els saluda atentament

Joan Preocupat

Data d'actualització:  25.08.2016