• Imprimeix

Llet re-esterilitzada

636 RV: Ojo con la leche en caja!! 
De: Joan Preocupat [joanpreocupat@joanpreocupat.org]
Per a:
Agència Catalana de Seguretat Alimentària [acsa@gencat.cat]

Bona tarda,

He rebut aquest correu ara mateix. Com a ciutadà, consumidor, i per pròpia cura de la nostra salut, m’agradaria confirmar si això és veritat.

Agrairia resposta.

Moltes gràcies,

Joan Preocupat

 

LLAMADA DE ATENCION

¿Sabes que la leche en cartón que no se vende dentro del plazo de caducidad regresa a la fábrica para ser re-pasteurizada y vuelve al supermercado de nuevo?. Increíble ¿verdad?. Pues la Ley permite a las centrales lecheras repetir este ciclo hasta 5 veces, lo que termina dejando la leche casi sin sabor y con una significativa reducción de su calidad y valor nutricional.

Cuando la leche llega al supermercado para la venta al consumidor final, el cartón debe exhibir un pequeño número que está marcado en su parte inferior. Ese número varía del 1 al 5. Lo mas que se debe tolerar es comprar leche hasta el número 3, es decir, leche que ha sido re-pasteurizada 2 veces, recomendándose no comprar cartones de leche cuyo número sea 4 o 5 ya que ello significa que la calidad de la lecha estará degradada. Si compras una caja cerrada, basta verificar el número de la caja ya que todos los cartones en su interior tendrán la misma numeración. Por ejemplo, si un cartón tiene el número 1, significa que es la primera vez que sale de la fábrica y llega al supermercado para su venta, pero si tiene el número 4, significa que caducó 3 veces y que fue re-pasteurizada 3 veces volviendo al supermercado para tratar de ser vendida y así sucesivamente...

Así es que, ya sabes, cuando compres leche, mirar el fondo del cartón y no comprar cajas que tengan los números 4 o 5, y para los mas escrupulosos, ni siquiera el 3.

En el archivo adjunto podrán ver el número en cuestión. Ir al super , tomar una caja de leche y comprobar el número, dudo que encuentren el 1 o el 2.

SI TIENES CONCIENCIA CIUDADANA, DIVULGA ESTE MENSAJE!!

RE: 636 RV: Ojo con la leche en caja!!

De: Agència Catalana de Seguret Alimentària ACSA [acsa@gencat.cat]
Per a: Joan Preocupat [joanpreocupat@joanpreocupat.org]
 

Senyor,

En relació amb la vostra consulta sobre la informació que circula per Internet relativa al reciclatge de llet caducada, us informem que és falsa i enganyosa.

La normativa comunitària vigent a la UE prohibeix la reutilització d’aliments caducats per al consum humà. La llet UHT és un producte de llarga durada i de gran consum, cosa que facilita que no es produeixin retorns per motius de caducitat.

Ni la norma general d’etiquetatge, presentació i publicitat dels aliments, ni la normativa específica dels productes lactis estableix l’obligatorietat que figuri un número en la part inferior de l’envàs del producte. La normativa estableix la informació obligatòria mínima que ha de figurar en l’etiquetatge dels productes i permet que es pugui facilitar informació addicional.

Segons la informació obtinguda de les indústries del sector, aquest número que hi ha en la part inferior d’alguns envasos correspon a un sistema de control de qualitat de l’empresa que fabrica els envasos. Concretament, els envasos són produïts en grans bobines, cada una de les quals conté cinc rotllos amb seqüències d’envasos. El número esmentat identifica el rotllo del qual s’ha fabricat l’envàs.

Atentament,

Agència Catalana de Seguretat Alimentària
C/ Roc Boronat, 81-95 4t
08005 Barcelona
Tel. 935 513 900
Fax 935 517 503
http://www.gencat.cat/salut/acsa

RE: RE: 636 RV: Ojo con la leche en caja!!

De: Joan Preocupat [joanpreocupat@joanpreocupat.org]
Per a:
Agència Catalana de Seguretat Alimentària [acsa@gencat.cat]
 

Moltíssimes gràcies per la vostra resposta. M’he quedat més tranquil perquè m’estava començant a tornar paranoic amb això.