• Imprimeix

Menja peix i marisc amb seguretat

El peix és un aliment de gran qualitat nutricional amb una proporció elevada de proteïnes.

  • Menja productes del mar 2 o 3 cops a la setmana (peix blanc, blau o marisc). Diversifica les espècies.
  • Quan compris peix o marisc tria’l per la seva frescor.
  • Neteja bé el peix: escata’l i extreu-li les vísceres el més aviat possible.
  • Congela durant 5 dies el peix que vulguis consumir cru o poc fet (sushi, sashimi, carpaccio, escabetx, cebiche, tataki,fumats...). Compra’l congelat si el teu congelador té menys de 3 estrelles. La congelació inactiva l’anisakis, paràsit que pot contaminar peixos i marisc.
  • Cuina bé el peix i de forma homogènia a una temperatura de 65ºC o superior.
  • Cuina els musclos i les cloïsses a una temperatura suficient (65ºC) i rebutja els que no s’hagin obert.
  • Respecta la cadena del fred i menja’l preferiblement el mateix dia de la compra.
Data d'actualització:  19.11.2018