• Imprimeix

Menja peix cru o poc fet amb seguretat

Els peixos i cefalòpodes (calamar, pop, sèpia...) crus poden contenir microorganismes i paràsits perjudicials com l’Anisakis, paràsit que pot provocar alteracions digestives (Anisakiosi) a vegades greu.

L’Anisakiosi només es pot contraure en consumir productes de la pesca crus o poc cuits, si cuinem bé el peix i de forma homogènia a una temperatura de 65ºC o superior matarem el paràsit. Per evitar l’ Anisakiosi:

Abans de preparar:

  • Sushi
  • Sashimi
  • Carpaccio
  • Fumats freds
  • Seitó en vinagre
  • Escabetx
  • Cebiche
  • Tataki

Eviscera i congela el peix durant 5 dies.

Compra’l congelat si el teu frigorífic té menys de 3 estrelles.

 

Destaquem

Peix i marisc. Consells de seguretat alimentària

Consells per preparar plats a base de peix cru o poc fet de forma segura

Menja peix cru o poc fet amb seguretat

Vídeo ACSA

Data d'actualització:  24.10.2018