• Imprimeix

Lluita contra el malbaratament

Cal lluitar contra el malbaratament alimentari com una forma de fomentar la sostenibilitat ambiental en totes les etapes de la cadena alimentària.

El malbaratament alimentari és el menjar que es perd o es llença al llarg de tota la cadena alimentària, és a dir, des del camp a les llars. Es calcula que, anualment, es malbaraten 260.000 tones d’aliments a les llars, restaurants, bars, serveis d’àpats i comerços catalans.

A Catalunya es llencen 262.471 tones d’aliments sòlids que es podrien haver aprofitat. Aquesta xifra equival a 34,9 kg de mitjana per habitant i any. El 58% del que es llença es genera a les llars.Amb aquesta quantitat es podria alimentar mig milió de persones durant tot un any.

La indústria alimentària, els comerços i les activitats agrícoles generen més aliments (excedents) dels que poden comercialitzar per diverses raons: defectes d’envasament, data de consum a punt d’expirar, sobreproducció, sobrecomanda, dificultat per preveure la demanda diària, dificultat per comercialitzar aliments aptes amb defectes de qualitat, etc.