• Imprimeix

Donació i reaprofitament d'aliments

A Catalunya, el sector de la restauració malbarata unes 40.000 tones d’aliments anualment, que representen uns costos al voltant de 400 milions d’euros.

El sector de la restauració pot contribuir a la lluita contra el malbaratament alimentari fent que els excedents alimentaris consumibles que no poden comercialitzar arribin a les persones beneficiàries, a través de les entitats socials. Perquè aquests aliments malbaratats es puguin aprofitar de debò, cal manipular-los de manera segura i posar tots els mitjans que tinguem a l’abast per reduir el risc d’intoxicacions.

El “Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments" de l’ Universitat Autònoma de Barcelona, Nutrició sense Fronteres, la  Fundació Banc dels aliments i l’ Agència de Salut Pública de Catalunya en col·laboració de diferents entitats i empreses han elaborat la Guia de pràctiques correctes d'higiene per a l'aprofitament segur del menjar en els sectors de la restauració i comerç minorista reconeguda oficialment per la Generalitat de Catalunya com a eina perquè els excedents alimentaris consumibles arribin a les persones beneficiàries en les millors condicions de seguretat.

La Guia inclou aspectes legals de la donació, així com informació sobre les característiques que han de tenir els aliments a donar, les entitats socials i el pla de traçabilitat dels aliments.

 

Data d'actualització:  19.04.2018