• Imprimeix

Establiments de restauració mòbil (Food Truck)

Els establiments de restauració mòbils fa referència als  vehicles, inclosos els remolcs, on es preparen i venen aliments de manera ambulant. Inclou als vehicles utilitzats per a la preparació i venda d'aliments en el mateix vehicle (per exemple, hamburgueses, frankfurt, pinxos..), la preparació de cafè i sucs, xurros, patates fregides i la venda de qualsevol tipus de menjar, incloent aliments pre-envasats.

Quan es preparen i se serveixen aliments en un espai de dimensions reduïdes, on conviuen estretament la preparació, l’emmagatzematge de les matèries primeres i la venda, la bona praxi esdevé essencial. Tot el relacionat amb l’alimentació influeix sobre la salut de les persones. I si el que fem és preparar aliments i vendre’ls, la responsabilitat que assumim és transcendent, doncs obligatòriament hem de garantir la salubritat d’allò que manipulem o venem. La seguretat alimentària és un requisit ineludible, i alhora, fer-la evident és un atribut de qualitat.

Per realitzar l’activitat de restauració mòbil, els titulars de l’establiment i les persones que hi treballen, disposen  de la Guia de pràctiques correctes d’higiene per a la restauració mòbil com a eina per ajudar a aplicar els autocontrols amb la finalitat de garantir la qualitat i la seguretat alimentària de l’aliment que es produeix. Aquest document ajuda a controlar els perills i a demostrar el compliment de les normes. En ell s’indiquen un seguit de pautes que cal tenir en compte per preparar i vendre aliments segurs.

En ser aquesta una guia de pràctiques correctes reconeguda de manera oficial per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, esdevé un document de referència pel que fa als requisits que ha de complir qui està al capdavant d’un vehicle de restauració mòbil, i alhora per qui ha de fer el control.

Paral·lelament, qui prepari i vengui menjar de manera ambulant en vehicles o remolcs, ha de posar-se en contacte amb l’ajuntament del municipi on vulguin realitzar aquesta activitat, amb la finalitat de conèixer quins permisos precisa, si s'ha de completar una inspecció, quin espai pot ocupar en la via pública o si hi ha qualsevol tarifa aplicable i / o altres restriccions que poden ser rellevants.

 

 

 

Data d'actualització:  24.07.2018