• Imprimeix

Projecte sobre seguretat alimentària

Ajudant els infants a conèixer i a practicar uns bons hàbits alimentaris, i en concret els que fan referència a la seguretat alimentària, els ajudarem a prendre decisions sobre l’alimentació, atès que no es pot actuar de manera crítica davant del que no es coneix ni valorar-ho. En definitiva, es tracta d’aprendre per actuar amb criteri, autònomament i responsablement.

Els conceptes clau en què es fonamenta el projecte són:

  • Les condicions d’higiene dels aliments des de l’origen fins al consum.
  • A les mans tenim bacteris. Els aliments crus també tenen bacteris.
  • El rentat de mans amb aigua i sabó evita la contaminació dels aliments.
  • Els bacteris necessiten calor i humitat per multiplicar-se.
  • El fred evita la contaminació dels bacteris.
  • Cal conservar en fred alguns aliments (frescos).

El material pràctic consta d’una introducció explicativa del projecte, d’un manual per explicar les pràctiques als professors i d’un recull de les fitxes que s’utilitzen en algunes de les pràctiques.

Les activitats són les següents:

    1. Com pensem que és un banquet imaginari?
    2. D’on vinc?
    3. Tot ve del mateix lloc?
    4. Què comprem i a on?
    5. Observem els enciams
    6. Observem la data de caducitat i/o de consum preferent
    7. Observem els tomàquets
    8. Ep, alerta!
    9. Expliquem les nostres idees. I tu, que ho saps?
    10. Què puc fer?
    11. Què mengem de postres?
    12. Esmorzem saludablement?
    13. Ara anem per les postres

Accés a les fitxes

Projecte per al cicle inicial sobre seguretat alimentària. Del camp a la taula

Fitxes: Introducció, pels professors, per l'alumnat

Data d'actualització:  04.04.2018