• Imprimeix

Què són

S’entén com Aliment nou tot aliment que no hagi estat utilitzat en una mesura important per al consum humà a la Unió abans del 15 de maig de 1997, amb independència de les dates d'adhesió dels estats membres a la Unió.

Un aliment nou pot ser un aliment recentment desenvolupat, innovador, alimentari produït amb noves tecnologies i processos de producció, així com aliments que tradicionalment es mengen fora de la UE.

Alguns exemples d'aliments nous inclouen noves fonts de vitamina K (menaquinona) o extractes d'aliments existents (oli de Krill Antàrtic ric en fosfolípids d'Euphausia superba), productes agrícoles procedents de països tercers (llavors de chia, suc de fruita de noni) o aliments derivats de nova producció. processos (aliments tractats amb UV) (llet, pa, bolets i llevat).

Els aliments nous a la Unió Europea han de ser:

  • Segurs per als consumidors
  • Etiquetats correctament, per no enganyar als consumidors
  • En el cas que l’aliment estigui destinat a substituir un altre aliment, , no ha de diferir de manera que el seu consum sigui nutricionalment desfavorable per al consumidor.

És necessària l'autorització prèvia al mercat d’un aliment nou a partir d'una avaluació d'acord amb els principis anteriors.

Data d'actualització:  08.01.2018

Informació relacionada