• Imprimeix

Què són els complements alimentosos

complements alimentosos

Els complements alimentosos són els productes alimentaris la finalitat dels quals és complementar la dieta normal i consisteixen en fonts concentrades de nutrients o d’altres substàncies que tenen un efecte nutricional o fisiològic, en forma simple o combinada, comercialitzats en dosis, és a dir, càpsules, pastilles, dragees, píndoles i altres formes similars, bossetes de pólvores, ampolles de líquid, ampolles amb comptagotes i altres formes semblants de líquids i pólvores que s’han de prendre en petites quantitats unitàries.

No obstant això, en alguns casos, la ingesta excessiva de vitamines i minerals pot ser perjudicial o causar efectes secundaris no desitjats; per tant, és necessari establir els nivells màxims de vitamines i minerals per garantir el seu ús segur en els complements alimentaris.

Els complements alimentosos s'han de prendre a les dosis diàries recomanades en l'etiquetatge del producte, que no han de ser excedides.

Els complements alimentosos no poden substituir una dieta equilibrada. Una dieta variada i rica en fruites i verdures pot aportar tots els nutrients (vitamines i minerals) que necessites.

Sempre han de ser comercialitzats amb la denominació de complement alimentós.

L'etiquetatge, la presentació i la publicitat dels complements alimentaris no han d'incloure cap afirmació que declari o suggereixi que una dieta equilibrada i variada no aporta les quantitats adequades de nutrients en general, ni atribuir als complements alimentaris la propietat de prevenir, tractar o curar una malaltia humana, ni es referirà en absolut a aquestes propietats.

Data d'actualització:  24.08.2016