• Imprimeix

Enzims alimentaris

Enzims alimentaris

Els enzims alimentaris són molècules proteiques que estan presents en tots els éssers vius, com també en l’ésser humà. Els enzims alimentaris tenen un paper fonamental en l’elaboració d’aliments mitjançant l’acceleració i l’especificitat de reaccions químiques.

Els enzims milloren les reaccions bioquímiques d’origen natural. Es poden obtenir per extracció de plantes o animals o de la fermentació de microorganismes.

Els enzims s’afegeixen als aliments per exercir una funció tecnològica en la fabricació, la transformació, la preparació, el tractament, l’envasament, el transport o l’emmagatzematge. Es poden utilitzar a fi de millorar la textura i l’aparença dels aliments, així com d’ajudar en determinats processos de producció d’aliments (per exemple, l’elaboració del formatge o la fabricació de la cervesa).

Tots els enzims que s’usen a la Unió Europea han de ser avaluats i autoritzats. Han de complir els requisits següents:

  • ser segurs en les quantitats utilitzades,
  • ser necessaris en els aliments en què s’autoritzen i
  • no porten a engany al consumidor.

Notícies d'enzims